Bu ırkçı şaka ortalığı karıştırdı

  • Ana Sayfa
  • Bu ırkçı şaka ortalığı karıştırdı
Bu ırkçı şaka ortalığı karıştırdı
Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen yılın en iyi şarkısı ödül töreninde yaşanan ırkçı şaka skandalı, salondakileri kızdırdı. Abone ol

Yılın en iyi şarkı ödünü 'Plumbo' grubu kazandı. Sahneye çağrılan grup ödülünü geçen yılın birincisi 'hip hop-duo Madcon' grubu üyeleri Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam'ın elinden aldı.

Ancak birinci gelen Plumbo grubunun solisti Lars Erik Blokkhus, teşekkür konuşmasında geçen yılın birincilerine bakarak "Sizi gördüğümde içimden şarkıma 'bok adaml michigan seo ar' diye yeni isim vermek geliyor" deyince salonda buz gibi bir hava esti.

Tshawe Baqwa ve Yosef Wolde-Mariam şaşkın şaşkın seyircilere bakarken, seyirciler kötü şaka yapan yılın birincisi gruba oha, oha gibi seslerle protestoda bulundular. Tshawe Baqwa, ödül töreninde sonra yaptığı açıklamada "çök kötü ve aşağılayıcı bir şakaydı. Elimdeki içkiyi suratına atmak istedim ama kendimi zor tuttum. Yapılan şaka hiç hoş değildi" dedi. Ancak popüler Kaizers Okestrasının gitaristi Terje Vinterstø, törenden sonra, elindeki şampanya bardağının içindeki birayı kameralar önünde ırkçı şaka yaptığı için özür dilemeye çalışan Lars Erik Blokkhus'un kafasına döktü. Sahnede kırdığı pot iki hafta sonra Norveç melodi grandprix yarışmasına katılacak olan Plumbo grubuna pahalıya mal oldu.

Tüm Norveç medyası olayı manşetlere taşıyarak grubun ırkçı davranışına geniş yer ayırdı ve sert dille eleştirdi. Norveç Radyo Televizyon kanalı NRK'nin program direktörü Stian Malme, ırkçı grupla bir toplantı yaparak, neden ödül törenine leke sürdüklerinin hesabının sorulacağını söyledi. Lars Erik Blokkhus, yaptığı şakanın kötü niyetle olmadığını ancak aptalca bir şaka olduğunu belirterek, üzüntüsünden uyku uyuyamadığını söyledi. Lars Erik Blokkhus "Çok kötü zamanda, yersiz ve kötü bir şaka yaptım çok üzüntülüyüm herkesten özür diliyorum" dedi. Irkçı olduğu anlaşılan Anders Behrein Breivik'ın katliamının ardından ırkçılık konusunda hassaslaşan Norveçliler yapılan şakaya fena kızdılar.



Kategori : DÜNYA