Çareyi yüzde 500'lük zamda buldular

  • Ana Sayfa
  • Çareyi yüzde 500'lük zamda buldular
Çareyi yüzde 500'lük zamda buldular
Elektrik ve su giderlerini kendileri ödemeye başlayınca mali sıkıntıya düşen orduevlerinde oda ücretlerine yüzde 500 zam yapıldı.Abone ol

Orduevlerinin mali sıkıntısını giderebilmek için bütçeden kaynak aktarımı yoluyla, görevli olarak orduevinde kalan subay ve astsubayların oda ücretlerine yüzd sağlık sektörü seo e 500 oranında zam yapıldığı tespit edildi. Ancak, görevli personelin yevmiyesi ve yatma ücretini ödenekten alabildiği için zammın personelin cebinden çıkmayacağı, devletin bütçesinden orduevinin kasasına geçecek para ile de orduevlerinin kazancının artırılmasının hedeflendiği iddia edildi.

MALİ SIKINTI ARTTI

Bugün gazetesinin haberine göre, Sayıştay denetlemelerinin ardından elektrik, su giderlerini bütçe yerine kendi kazancından ödemek zorunda kalan orduevlerinin mali sıkıntıya düştüğü belirtildi. Görevli olarak asker yerine sivil çalıştırılmak zorunda kalınması, iç işleyiş sorunları ve hizmet kalitesinin çok düşük olması nedeniyle emekliler haricinde pek kimsenin uğramamasının da sıkıntıyı artırdığı aktarıldı. Maddi kaynak bulmakta zorlanan orduevlerini kurtarmak için bütçeden dolaylı yoldan para aktarılmasını sağlayacak yeni bir yöntem geliştirildiği öğrenildi.



Kategori : GÜNCEL