PKK itirafçısından şok sözler!

  • Ana Sayfa
  • PKK itirafçısından şok sözler!
PKK itirafçısından şok sözler!
Eski PKK itirafçısı ve JİTEM elemanı Abdülkadir Aygan'dan Diyarbakır'da bulunan insan kemikleriyle ilgili şok iddia!..Abone ol

Eski PKK itirafçısı ve JİTEM elemanı Abdülkadir Aygan, Diyarbakır Saraykapı'da bulunan insan kemikleriyle ilgili şok iddialarda bulundu.

Eski PKK itirafçısı ve JITEM elemanı Abdülkadir Aygan, JITEM sorgu merkezi olarak bilinen Diyarbakır Saraykapı’da bulunan sekiz insan kemiğinin, dönemin Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve ekibine yakalanmamak için JİTEM tarafından oraya gömülmüş olabileceğini ve Okkan cinayetine ilişkin de ipuçları olduğunu iddia etti.

"DAHA ÖNCE hastane seo SÖYLEMİŞTİM ANCAK..."

Aygan, Nasname adlı internet sitesinde ‘Saraykapı’da bulunan kemiklere ve JİTEM merkezindeki faili meçhullere ilişkin açıklamalarda bulundu. Aygan, JİTEM’in Saraykapı’daki faaliyetleri ile ilgili açıklamaları yurt dışına çıktığında PKK medyasına yaptığını, ancak yayınlanan açıklamalarda bu bölümün özellikle sansürlendiğini söyleyerek; “Söz konusu açıklamalarımda; Saraykapı’daki tarihi Höyük’ün (tepe) içlerine doğru giden (kanal şeklinde) insan kemikleriyle dolu tüneller gördüğümü beyan etmiştim. O toplu mezardaki kemiklerin eski olma ihtimalinden dolayı üzerinde fazlaca durmadım. Ancak; bugün yukarıdaki habere konu olan insan kemikleri ben de apayrı bir çağrışım yaptı. Ve kendimi bu konuda açıklama yapma gereği gördüm” diye konuştu.

"ZORUNLU OLARAK GÖMDÜLER"

Daha önce yakalanıp JİTEM’e getirilen, işkence ile sorgulanıp infaz edilen insanların cesedinin şehir götürüldüğünü belirten Aygan, "Ancak A.Gaffar Okkan’ın aldığı tedbirler sonucu JİTEM artık serbestçe hareket edemez oldu. Sanırım bu altı kişiye ait olduğu sanılan kemikler de o döneme aittir. Çünkü A.Gaffar Okkan’ın aldığı tüm tedbirlere rağmen, Yüzbaşı Zahit Engin hemen hemen her gün insanları Beyaz Toros arabalarla Saraykapı’daki JİTEM Karargâhına getirip hücrelere atıyordu. Bu insanlar serbest bırakılmadığına göre, infaz edilmişlerdir ve infaz ettiklerinden bazılarını zorunlu olarak sur içinde gömmüş olabilir.”dedi.

'KLASİK JİTEM YÖNTEMİ'

Star'ın haberine göre, bu tür olayların JİTEM'İn bildik yöntemlerine çok benzediğini söyleyen Aygan, şu ifadeleri de sözlerine ekledi: "Bu olaya ilişkin değerlendirmem herhangi bir bilgi veya belgeye dayalı değildir. Ancak JİTEM yapısını ve orada çalışan görevlilerin özelliklerini iyi bildiğimden dolayı sadece bir fikir yürütmeden ibaret olduğunun da altını çizmek istiyorum."



Kategori : GÜNCEL