Gül hakkında şok iddia!

Gül hakkında şok iddia!
CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında çok çarpıcı bir iddiada bulunduAbone ol

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, TBMM Anayasa Komisyonu'nda, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu Tasarısı için ilginç iddialarda bulundu. Özgündüz'e göre bu tasarı, 'Gül'ü engellemek için' yapıldı.

Komisyonda, tasarının "adayların görevden ayrılması ve göreve geri dönmesi"ni düzenleyen maddeye, muhalefet milletvekilleri karşı çıktı.

"TASARI GÜL'Ü ENGELLEMEK İÇİN"

Komisyonda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi uzun tartışmaların konusunu oluşturdu. CHP İstanbul Milletv google seo çalışması ekili Ali Özgündüz, "Sayın Gül'ün görev süresi 5 yıldır, bir kez daha aday olma hakkı vardır. Yoksa eşitlik ilkesine aykırı olur. Bu Tasarı, Gül'ü engellemek için yapıldı. Kazanılmış hakkı ihlal ediyorsunuz. Tutuklu vekilleri aday göstersek seçilse cumhurbaşkanı olacaklar ama mevcut cumhurbaşkanı aday olamayacak." diye konuştu.

"GÜL SEÇİLMEZSE DİĞERLERİ DE SEÇİLEMEZ"

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, "Biz Sayın Gül'e oy vermedik, kendi adayımızı çıkardık. Ama bu tasarıda kağıt üzerinde Cumhurbaşkanını hedef alan ifadeler var. Evren, Demirel ve Sezer için ikinci kez seçilme yasağı yokken, Gül için böyle bir yasak getiriliyor. Cumhurbaşkanına bu düşmanlığı, husumeti anlayamıyorum. En iyisi tasarıya 'Gül seçilemez' yazın." dedi. Kuzu, Korkmaz'ın sözlerine, "11. Cumhurbaşkanı seçilemezse, 10 ve 9. cumhurbaşkanları haydi haydi seçilemez." karşılığını verdi.

'DEVLETİN BOYNU BÜKÜK OLMAMALI'

Komisyonda, Cumhurbaşkanı adaylarına yapılacak yardım ve bağışlar da tartışma konusu oldu. MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, adaylara hazineden seçim yardımı ilkesinin kabul edilmesini isteyerek, "Parası çok olanların cumhurbaşkanına yardım yapması sakınca doğurur. Seçilecek Cumhurbaşkanı, kendisine finansal kaynak sağlayanlara borcunu bir şekilde ödeyecek. Devletin başı olarak kimse kimseye karşı boynu bükük olmamalı." dedi.

"BAĞIŞ SİSTEMİ ENGELLENEMEZ"

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, yardımların tartışmalı bir konu olduğunu ifade ederek, "Ne yaparsak yapalım bağış sisteminin önünü kapatma imkanı yok. Yardım ve bağışı düzenlemezsek o zaman el altından muvazaalı olarak yapılacaktır. O zaman cumhurbaşkanı makamını koruyalım derken, başka sıkıntılar yaratılır. Bu haliyle yasalaması uygun olur." dedi. Bozdağ, bir kişinin adaylara yapacağı yardım miktarının en fazla 8 bin 259 lira olacağını ifade etti.



Kategori : POLİTİKA