BDP'li vekilin başını öne eğdiren an

  • Ana Sayfa
  • BDP'li vekilin başını öne eğdiren an
BDP'li vekilin başını öne eğdiren an
Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, oğlu güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldükten sonra taziye evine Türk bayrağı asmasıyla gündeme gelen aileyi dinledi. Abone ol

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, oğlu güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldükten sonra taziye evine Türk bayrağı asmasıyla gündeme gelen aileyi dinledi.

Oğlunun kaçırıldığını söyleyen baba Mehm kokulu taş et Arslan, "Babası korucu çocuk terörist nasıl olur?" derken Meclis'teki partileri adalet ve barış için çalışmaya davet etti. Köy muhtarı Mahmut Arat ise, çocuklarını 16 yaşında kaçırıp eline silah veren PKK'ya tepki gösterdi, "Çocuğumuzun ölümü barışa katkı sağlayacaksa acımız azalır" dedi.

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan "terör ve şiddet olayları kapsamında yaşam hakkı ihlallerinin incelenmesi" alt komisyonu, güvenlik güçleriyle girdiği bir çatışmada ölen PKK'lı Sezer Arslan'ın babası Mehmet Arslan ve Muş İçboğaz köyü muhtarı Mahmut Arat'ı dinledi. Muş'ta köy korucusu olan Arslan 15 çocuk sahibi olduğunu, oğlunun da Hakkari Merkez Anadolu Lisesinde okurken kandırılarak 16 yaşında terör örgütüne katıldığını söyledi. Arslan, "Okumak için gönderdim. Kandırdılar mı çağırdılar mı ne yaptılar bilmiyorum" dedi.

Muhtar Arat ise, Sezer Arslan'ın kandırılarak dağa çıkartıldığını, bir yıl sonra ancak bunu net olarak öğrenebildiklerini, Arap kökenli bir korucu ailesi oldukları için de hiç bağlantı kuramadıklarını, ancak ölünce haber alabildiklerini anlattı. Baba Arslan çocuğunun PKK'ya sempatisi olmadığını, Hakkari'ye okumak için gittiğini söyledi.



Kategori : POLİTİKA