Şikede flaş bir gelişme daha!..

  • Ana Sayfa
  • Şikede flaş bir gelişme daha!..
Şikede flaş bir gelişme daha!..
FIFA şikeyle mücadele etmek için yeni bir strateji daha belirledi.Abone ol

Yasa dışı bahis ve maç sonuçlarına etki edenlerle mücadele eden FIFA, bir diğer kozunu oynamak için İnterpol’ü bile devreye sokuyor.

FIFA şikeyle mücadelede, aralarında Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) ile işbirliği ve tanık koruma programı da bulunan bir dizi önlem pakedi açık ilinois seo ladı. FIFA’dan yapılan yazılı açıklamada, "Futbol şu anda şikeli maçlar konusunda daha önce görülmemiş zorluklarla karşılaşmaktadır ve bunun etkileri ulusal, bölgesel ve uluslararası alanda hissedilmektedir." denildi.

ŞİKEDE ERKEN UYARI SİSTEMİ

Şikenin FIFA’nın bütünlüğüne ve futbolu yöneten kurumların saygınlığına zarar verdiği vurgulanan açıklamada, "En büyük tehdit, bazen uluslararası futbol maçlarında da şike yapabilen uluslararası suçlulardan kaynaklanıyor." ifadesi kullanıldı. Şikenin engellenmesi için bu yıldan itibaren bir erken uyarı sistemi kurulmak istendiği belirtilen açıklamada, Interpol ve ulusal polis teşkilatlarına çağrıda bulunuldu.

İTİRAFÇILARA AF YOLU

FIFA, Asya, Amerika ve Orta Doğu’ya soruşturma görevlileri göndermeyi düşünüyor. FIFA’nın planları arasında, şikeyi itiraf edenler için af çıkarılması, tanık koruma sistemi oluşturulması ve şikeyi ihbar etmek isteyenlerin isimlerini vermeden arayabilecekleri bir telefon hattı kurulması yer alıyor. FIFA, ayrıca şikeye karışanlar için rehabilitasyon programının yürürlüğe konulmasını da planlıyor.



Kategori : GÜNCEL