Baykal CHP'de rahat değil

Baykal CHP'de rahat değil
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal CHP'de gelinen noktayı işte bu sözlerle anlattı.Abone ol

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu ve ekibine endişeli olduğunun mesajını yolladı: "Şu ana kadar ki ortaya çıkan tablo bizim açımızdan her şeyin rahatladığını düşünmemize el veren bir tablo değil.''

Baykal, Adana Hiltonsa Oteli'nde gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, bu ziyaret ve buluşmada Adana'yı çok özlediğini bir kez daha gördüğünü, yüreğindeki Adana sevgisinin daha da canlandığını vurgu google adwords ladı.

ÖN SEÇİM İSTEDİ

Baykal, bir gazetecinin delege sistemiyle ilgili sorusu üzerine siyaseti olabildiğince aracısız, doğrudan işler hale dönüştürmek gerektiğini, o nedenle pek çok yerde delege seçiminin yerine, ön seçim sisteminin kullanılması ve ön seçimde de olabildiğince geniş partililerin temsil edilmesi anlayışının ön plana çıktığını vurguladı.

Bunların sürekli konuşulan ve konuşulacak konular olduğunu anlatan Baykal, şöyle devam etti:

''Bu işlerin nihai tek bir çözümü yok. Şartlara göre çözümlerle ilgili değerlendirmeler yapılabilir. Şimdi biz yine böyle bir arayış içindeyiz. Parti içi sürecin olabildiğince örgütün ve halkın katılımıyla şekillenmesini sağlamak için bir arayış var. Şu anda da bu arayış oldukça ileri bir noktada. Yukarıdan alınan kararlara dayalı olarak bir siyasi parti işletilmemeli. Olabildiğince örgüt, partili, halk, seçmen doğrudan bu tercihlere, kararlara katılmalıdır diye bir arayış var. Biz de bu arayışı destekliyoruz zaten.''

KILIÇDAROĞLU'NU BAŞARILI BULUYOR MU?

''Kılıçdaroğlu'nu başarılı buluyor musunuz?'' sorusunu da cevaplayan Baykal, ''İyi niyetle gayret gösterdiği, çok çalıştığı, partiyi ayağa kaldırmak için değişik arayışlar içine girdiği, değişik denemeler yaptığı çok açık bir gerçektir. Bunu da herkesin saygıyla karşılaması gerekir. Bu görevi almıştır o görevin gereği olarak çalışmaktadır. Önemli olan bu çalışmaların olumlu ve iyi sonuçlar vermesidir. Bunu sağlamak istiyoruz. İnşallah böyle bir sonuç ortaya çıkar. Çıkarsa sorun yoktur'' diye cevap verdi.



Kategori : POLİTİKA