Asgari ücretliye Ferrari limiti

Asgari ücretliye Ferrari limiti
Kredi kartlarına limit sınırlamasına karşı çıkan bankaların, asgari ücretliye bile 250 bin liralık limit tahsis ettikleri ortaya çıktı. Abone ol

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıklamaları ile gündeme gelen, kredi kartlarına limit sınırlaması getirilmesin miami seo e ilişkin çalışmalar tüm hızıyla sürerken, bankaların düşük gelirli vatandaşlara tek çekimde Ferrari alacak kadar kart limiti verdiği tespit edildi.

Kart limiti konusunda Avrupa başta olmak üzere gelişmiş ülkelerdeki uygulamaları da inceleyerek Türkiye'ye uygun bir model geliştirilmesi için çalışan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun oluşturduğu komisyon, bankaların tüketicilere verdiği kredi kartları limitleri ile ilgili de ön çalışma yaptı. Komisyonun yaptığı çalışmada, bazı bankaların tüketicilere 'gelirlerini' dikkate almadan rekor düzeyde kredi kartı limiti tahsis ettiği belirlendi. Örneğin, kayıtlarda asgari ücret düzeyinde geliri olan bir tüketiciye 250 bin liralık kredi kartı limiti verilmesi uzmanları bile şaşırttı.

İşyeri sahipleri için formül



Kategori : EKONOMİ