Bu rapor Türkiye'yi üzecek!

Bu rapor Türkiye'yi üzecek!
Avrupa Parlamentosu, Türkiye'nin canını sıkacak bir rapor hazırlıyor.Abone ol

Avrupa Parlamentosu'nda Hollandalı parlamenter Ria Oomen-Ruijten tarafından hazırlanan ve önümüzdeki hafta Dışışleri Komisyonu’nda ele alınması öngörülen belge Türkiye'yi zora sokacak.

İşte o belgeden ön plana çıkanlar:

TERÖR

PKK tarafından sürdürülen terörist şiddete yönelik kararlı ve güçlü kınama yineleniyor. AB ülkelerine terörle mücadele alanında Türkiye’yle işbirliğinin artırılması çağrısı yapılıyor. Komisyon ve üye ülkel amazon seo erden Türkiye’nin iade talepleriyle ilgili bilgi değişimi ve diyaloğun kolaylaştırılması isteniyor.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

İnsan hakları ihlallerini ya da kamuyu ilgilendiren konuları gündeme getiren gazetecilere açılan ceza davalarından endişe duyulduğu belirtiliyor. Düşüncelerin cezalandırılması Türkiye’de insan haklarının korunmasının önündeki ana engellerden biri olarak gösteriliyor.

KÜRT SORUNUNA SİYASİ ÇÖZÜM

Türkiye’den esneklik göstermesi ve Kürt sorununa siyasi bir çözüm bulunması için çabalarını artırması isteniyor. Çözümün ancak açık ve gerçek anlamda demokratik bir tartışmayla bulunabileceğinin altı çiziliyor. KCK davaları kapsamında gündeme gelen tutuklamalardan endişe duyulduğu ifade ediliyor.

'MARAŞ'I İADE EDİN!..'

Türkiye’nin Rum Kesimi’nin AB Dönem Başkanlığı konusunda yaptığı açıklamalardan duyulan üzüntü dile getiriliyor. Rum Kesimi’nin münhasır ekonomik bölgelerle ilgili haklılığına vurgu yapılıyor. Türk askerlerinin Ada’dan çekilmesi ve Maraş’ın iadesi istenirken Rum Kesimi’ne de herkes tarafından kabul edilebilecek bir şekilde doğrudan ticarete izin vermesi çağrısı yapılıyor.

VİZE SORUNU

Türkiye’nin vize liberalizasyonu uygulanmayan tek aday ülke olduğunun altı çiziliyor ve işadamları, akademisyenler, öğrenciler ile sivil toplum temsilcileri için kolaylık talep ediliyor. Milliyet'in haberine göre, taslak raporda, Türkiye’nin AB dış politikası açısından önemi, asker-sivil ilişkilerindeki gelişmeler, yeni anayasa süreci ve yargı reformu gibi konular olumlu mesaj verilen başlıklar arasında yer alıyor.



Kategori : GÜNCEL