Kanser tedavisinde mucize yöntem!

  • Ana Sayfa
  • Kanser tedavisinde mucize yöntem!
Kanser tedavisinde mucize yöntem!
Kanser tedavisinde klasik hale gelmiş cerrahi, radyoterapi ve kemoterapi yöntemlerine bir yenisi daha eklendi.Abone ol

Kanser tedavisinde klasik hale gelmiş cerrahi, radyoterapi ve kemoterapi yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Vücut ısısını yükselterek kanserli dokuyu yok etmede başarılı sonuçlar veren “hipertermi” artık Türkiye’de de uygulanıyor seo ..

Hipertermi ısıyla tedavi anlamına geliyor ve bu uygulama, tüm vücudu veya vücudun yalnızca bir bölümünü (karın, göğüs vb) 40 42 dereceye kadar ısıtan farklı makinelerle gerçekleştiriliyor. Osmanoğlu Hastanesi İç Hastalıkları ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Berkarda, hipertermi tedavisinin kanser hücrelerinin karşı koyma gücünü azaltıp bu hücrelere hasar verdiğini, buna karşın uygulamayla normal hücrelere hiçbir zarar gelmediğini söylüyor.

HEDEF KANSER HÜCRESİ

Avrupa ve Amerika'da 70'li yıllardan beri uygulanan yöntem, Almanya'da 100 civarında merkezde gerçekleştiriliyor. Hipertermi yöntemiyle verilen ısı, kanser hücresinin zarının bozulmasını, içinde laktik asit birikmesini ve çekirdeğindeki DNA zincirlerinin kırılmasını sağlıyor. Bu sayede kanser hücresi hasar görüyorken, normal hücreler bu durumdan etkilenmiyor ve bağışıklık hücreleri olan lenfositler canlandığı için bağışıklık aktivitesi artıyor. Berkarda, "Hipertermi uygulaması kanser hücrelerinin çöküşüne, bağışıklık hücrelerinin ise artışına yol açıyor" diyor.



Kategori : SAĞLIK