BDP'liler dağa çıkmak istedi

BDP'liler dağa çıkmak istedi
Hava destekli operasyonda 15-20 PKK’lının öldürüldüğü belirtildi. Aralarında milletvekillerinin de bulunduğu 1000 kişi Görese Dağı’na doğru yürüyüşe geçti.Abone ol

Sabah saatlerinde BDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanan ve aralarında Demokratik Toplum Kongeresi (DTK) Eş Başkan seo ı ve Van Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zendellioğlu'nun da aralarında bulunduğu partililer, 30 araçlık konvoy ile Dicle İlçesi'ne doğru hareket etti.

Ancak konvoyun önü Diyarbakır çıkışındaki Üçkuyular Mevkii'nde polis tarafından kesildi. Burada yapılan kontrollerde 5 aracın evraklarının eksik olduğu gerekçesiyle geçişine izin verilmedi.

BDP'liler daha sonra BDP Dicle İlçe Teşkilatı önüne gelerek burada toplandı. Aralarında milletvekillerinin de bulunduğu yaklaşık 1000 kişi Görese Dağı'na doğru yürüyüşe geçti. Önlem alan güvenlik güçleri yürüyen grubun önünde 1 kilometre sonra keserek geçişlerine izin vermedi. Polis, milletvekillerine bundan sonraki bölgenin güvenlikli olmadığını ve tehlikeli olduğunu belirterek geçişlerine izin veremeyeceklerini bildirdi.



Kategori : POLİTİKA