Başörtülüler giremez afişi olay oldu

  • Ana Sayfa
  • Başörtülüler giremez afişi olay oldu
Başörtülüler giremez afişi olay oldu
İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi'ne türbanlı avukat ve stajyer öğrencilerin girişini yasakladı....Abone ol

Staj Eğitim Merkezi'ne avukat ve stajyerlerin "şort, kot pantolon, başörtüsü ve türban" gibi kıyafetler ile girmemeleri için yazı asan İstanbul Barosu'nun Başkan Yardımcısı Mehmet Deniz kumu Durakoğlu, "Cübbeyle türban bir arada olamaz" iddiasında.

İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı avukat Mehmet Durakoğlu, İstanbul Barosuna "Başörtülüler giremez" yazılı afiş asılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Durakoğlu, haberlere konu olan yazının Staj Eğitim Merkezindeki dersliklerin kapısına asıldığını doğrulayarak, şunları kaydetti:

CÜBBE ÜZERİNDE SİMGE OLMASIN

"Biz burada bir anlamda avukatlık eğitimi veriyoruz. Kanun eğitimi veriyoruz bir anlamda. Bizim temel yaklaşımımız şudur; cübbenin üzerinde herhangi bir biçimde simge olabilecek, buna şapka da dâhildir bakın, herhangi bir şekilde kişinin konumunu ifade edebilecek, tarafsız bir yargı ortamı içerisinde onun hangi taraftan olduğunu, bir sosyal taraf olur, bir siyasal taraf başka şeyler olur, taraf olabilecek herhangi bir şey bulunmaması gerektiğini anlattığımız bir eğitim veriyoruz."



Kategori : GÜNCEL