Kaçak sigara kurşuna dönüşüyor

  • Ana Sayfa
  • Kaçak sigara kurşuna dönüşüyor
Kaçak sigara kurşuna dönüşüyor
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, kaçak sigaranın artışına Ankara örneğini vererek dikkat çektiAbone ol

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, kaçak sigaraların Başkent'in göbeğinde pervasızca satıldığını, rastgele gittiği yerde kaçak sigaraları eliyle koymuş gibi bulduğunu söyledi.

AK Parti ve MHP grupları, Maliye ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının TBMM Genel Kurulunda görüşülen 2012 yılı bütçeleri üzerinde söz aldı.

AK Parti Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, millete hizmetin şeref olduğunu, tüm çalışmaların hizmette bayrak yarışının unsurları olduğunu söyledi.

AK Parti döneminde tapu kadastro çalışmalarında online çalışmaların arttırıldığını, ülke kadastrosunun yüzde 92'sinin bitirildiğini anlatan Yıldırım, ''35 yılda tamamlanabilecek kadastro çalışmaları 10 yılda bitirilmiştir'' dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, e-devlet anlayışının toplumun tüm kesimlerinin dahil olduğu bir dönüşümü ifade ettiğini söyledi. Vatandaşların, nüfus, sağlık, eğitim gibi alanlarda her türlü bilgiye kolayca ulaşabildiğini dile getiren Öksüzkaya, ''Vatandaşlarımız artık oturdukları yerden kredi kartı borcu yatırabilmekte, tüm işlemlerini halledebilmektedir'' diye konuştu.

Vergi kaçağının önlenmesi açısından e-denetim işlemlerinin önemli olduğuna dikkati çeken Öksüzkaya, beyannamelerin yüzde 99'unun elektronik ortamda alındığını anımsattı.

AK Parti Bitlis Milletv seo ekili Vedat Demiröz de Gelir İdaresi Başkanlığının örnek bir kurum olduğunu belirterek, ''Araştırdım, çalışanların yüzde 37'sini bayanlar oluşturuyor. Meclise 200 bayan milletvekili taşıyabilirsek, bu Meclisin daha verimli ve seviyeli çalışacağını biliyorum'' diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, yolsuzluğun temel nedeni olan kapalı ihale sisteminin ortadan kaldırıldığını, şeffaf ve kamuoyuna açık bir ihale sistemi getirildiğini anlattı.

İhalelere ilişkin şikayetlerin giderek azaldığını belirten Öğütken, ''Tüm bu veriler, Kamu İhale Kurumunun güvenilir bir yapıya kavuştuğunun göstergesidir. Sadece 251 personelle böyle bir işin altından layıkıyla kalkan kurum, halkın vergilerinin halka döndürülmesine katkıda bulunmuştur. Mafyaya, hortumcuya, çeteciye göz açtırmayan bu yapıya Hükümetimiz sayesinde kavuşulmuştur'' görüşünü ifade etti.

AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavlioğlu ise 1989'dan bugüne kadar özelleştirilen şirketlerden 77'sinden 69'unun üretime devam ettiğini ifade etti. 77 şirketin 65'inde de ciddi anlamda yatırım yapıldığını belirten Yavlioğlu, 31 şirkette de daha fazla üretim gerçekleştirildiğini ifade etti. Şirketlerin yüzde 80'inin net kar elde ettiğinin görüldüğünü anlatan Yavlioğlu, ''Tüm bunlar özelleştirme politikalarıyla başarı elde edildiğini gösteriyor. Tabii bu başarılar sadece AK Parti Hükümeti'ne ait değil. Bu hepimizin başarısıdır diye düşünüyorum. Ama önemli bir fark var, özelleştirmelerin yüzde 78'i AK Parti döneminde yapıldı'' diye konuştu.

KURŞUN OLARAK DÖNMEKTE

MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına dair KHK'nın, Anayasa'nın eşitlik ilkesine, kent planlama konusunda genel kabul gören tüm ilkelere aykırı olduğunu söyledi.

Durmaz, Hükümetin, KHK ile belediyelerin yetkilerini gasbettiğini, köylerde yapılacak kamusal yapıların imar planı olmadan yapılmasının önünün açıldığını, köylerin yapı denetim sistemi dışında bırakıldığını, burada yaşayan vatandaşın can güvenliğinin gözden çıkarıldığını ileri sürdü.

Yerleşme ve yapılaşmanın iyi denetlenmediğinin acı bir gerçek olduğunu ifade eden Durmaz, bunu, ağır faturalar ödeyerek hemen hemen her depremde gördüklerini söyledi.

Hükümetin deprem konusunda bir şey yapmadığını, yeterli çadır stokunun bulunmadığını öne süren Durmaz, ''Van depreminde  kalıcı konuttan bahsediyorsunuz, bırakın kalıcı konutu konteyner yetiştiremediniz, onu da bırakın kışlık çadır yetiştirmediniz'' dedi.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, ''eşit işe eşit ücret'' diyerek çıkarılan KHK'ların iş barışı, kurum içi dengenin daha da bozulmasına yol açtığını, eşitlik, adalet ilkelerinin yerle bir olduğunu savundu.

Kamu personeli, Maliye personelinin ''patladığı''nı, Maliye Bakanlığının önünde her gün bir eylem olduğunu iddia eden Akçay, kamu personeline bu kararnamelerle ''çok ayıp edildiğini'' söyledi.

Akçay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ''Kaçak sigara içmeyin, parası teröre gidiyor'' sözlerinin, doğru bir uyarı olduğunu vurguladı. ''Hem sigara kaçakçılığının terör örgütüyle bağlantılı olduğunu söyleyeceksiniz hem de sigaraya vergi zammı yapacaksınız'' diyen Akçay, 4,57 dolar fiyatındaki bir sigarada, 3,70 doların vergi olduğunu anlattı. Akçay, ÖTV ve KDV ile sigara fiyatının yüzde 84'üne ulaştığını ifade etti.

Kaçak sigaraların Başkent'in göbeğinde pervasızca satıldığını ileri süren Akçay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Siz hangi mücadeleden bahsediyorsunuz? Buradan çıkalım, Maliye Bakanlığı, Meclis, Başbakanlığa 300-400 ötede istediğiniz sigaranın yarı fiyatına kaçak sigara bulabilirsiniz. Kaçak sigara neredeyse bakkala, büfeye girmiş. Merak ettim, yazılanlar doğru mu diyerek 300-400 metre ötede rastgele gittim, kaçak sigaraları elimle koymuş gibi buldum. Türkiye kaçakçılıkla mücadelede yol geçen hanına dönmüştür. Vatandaşlara sesleniyorum; kaçak sigara, kaçak akaryakıt kullanmayın, kayıt dışı mal tüketmeyin. Devlete gidecek paralar, terör baronlarına gitmekte, kurşun olarak Türk milletine geri dönmektedir. Hükümet, kaçakçılıkta terör örgütünün rolünü işaret ediyor, kırmızı halıyla karşılanan Barzani'nin sigara, akaryakıt kaçakçılığındaki rolünden bahsetmiyor. Sigaraya, petrole zam yapıyorsunuz, ne hikmetse PKK, Barzani seviniyor, karlı çıkıyor.''



Kategori : GÜNCEL