Aydınlık'ın müdürüne kaç yıl istendi?

  • Ana Sayfa
  • Aydınlık'ın müdürüne kaç yıl istendi?
Aydınlık'ın müdürüne kaç yıl istendi?
Ergenekon soruşturması şüphelilerinden Aydınlık Gazetesi'nin eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ruhsar Şenoğlu hakkında istenen ceza belli oldu.Abone ol

Ergenekon soruşturması şüphelilerinden Aydınlık Gazetesi'nin eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ruhsar Şenoğlu'nun, savcılar Zekeriya Öz, Osman Şanal ve Ferhat Sarıkaya'yı terör örgütlerine hedef göstermekten yargılandığı davada savcı, 15 yıla kadar hapis talep etti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşm seo aya tutuksuz sanık Zahide Ruhsar Şenoğlu katılmadı. Duruşmada, savcı Hikmet Usta esas hakkındaki görüşünü açıkladı.

Savcı Usta, sanık Şenoğlu'nun sorumlu yazı işleri müdürü olduğu Aydınlık Gazetesi'nin 21 Şubat 2010 tarihli sayısında yer alan 'Kim bu özel savcı ve hakimler? Fethullah'ın güzelleri uyandı' başlıklı yazıyla o dönem Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Kadir Kayan, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Erzurum Savcısı Osman Şanal, Gerger Savcısı Sadullah Ovacıklı ve eski Van Savcısı Ferhat Sarıkaya'ya ait fotoğrafları yayınladığını belirtti.

Haberde, 'Adli yargı teşkilatında görev yapan ve isimleri belirtilen hakim ve savcıların görevleri sırasında yaptıkları organize suç örgütleri ve terör örgütü soruşturmalarını yasaların emri gereği gibi değil, bir cemaat üyesi oldukları ve yapmış oldukları görevlerini bağlı oldukları cemaatin amaç ve talimatlarıyla sürdürdükleri şeklindeki iddialara ve propagandaya yer verildiğini' belirten Usta, yargı mensubu olan kişilerin bu haberle kamuoyu önünde karalanıp terör örgütlerine hedef gösterildiğini iddia etti.

Şenoğlu'nun aidiyet belgesi sunmadığına dikkat çeken savcı Usta, sanığın haberde ismi geçen 4 savcı ve 1 hakimi terör örgütlerine hedef göstermek suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Duruşma, sanık avukatı Mehmet Aytekin'in son savunmasını hazırlaması için ertelendi.



Kategori : GÜNCEL