Zana aklını başına toplasın

Zana aklını başına toplasın
Leyla Zana'nın "Kürtler kendi geleceğini kendi tayin etsin" sözlerine Nazlı Ilıcak'tan canlı yayında şoke eden yanıt...Abone ol

CNN TÜRK'te Dört Bir Taraf programında gündemi değerlendiren Nazlı Ilıcak, Altan Öymen, Nagehan Alçı ve Enver Aysever, Uludere'de yaşananları ve Leyla Zana'nın kısa süre önce tartışma yaratan sözlerini de konuştu.

Leyla Zana, Kürtlerin kendi geleceklerine re avukat reklam ferandumla karar vermesi gerektiğini savunmuş ve Kanada'nın Quebec bölgesini örnek göstermişti. Zana'nın bu önerisine Sabah yazarı Nazlı Ilıcak çok sert bir eleştiri ile cevap verdi. Gazeteciler.com sitesinde yer alan habere göre Ilıcak programda Zana'ya böyle seslendi

BUGÜN KATLİAM YARIN OLAYLAR

"Bugün katliam gerçekleşti yarın olaylar çıkacaktır. Türkler ve Kürtler arasındaki kutuplaşma derinleşecektir. Düşmanlıklar aratacaktır. Zana bağımsızlık istiyoruz diyor.

BUNLAR ACILI SÜREÇLER

Eğer 5-6 vilayette çoğunluğu Kürtler oluşturuyorsa, ben inanıyorum ki onlar Türkiye'nin çatısı altında kalmak isteyecektir, oradaki Kürk kökenli vatandaşlarımız da istiyorsa; Öcalan'ın başkanlığında güle güle... Ama o zaman ne oluyor? Bunlar acılı süreçlerdir. O zaman mübadele dönemlerini hatırlayacaksınız. Selanikten Türkler kopup gelince, biz de mecburen buradaki Rumları göndermek zorunda kaldık. Böyle süreçler yaşanır.

LEYLA ZANA AKLINI BAŞINA TOPLASIN

BDP'liler ve Leyla . Sadece 6 vilayette oturanları değil, İstanbul'da, Mersin'de, Ege de oturan Kürt vatandaşlarımızı düşünsün. Etle tırnak gibiyiz. Onların başına ne gelir onu düşünsün..."



Kategori : GÜNCEL