Gül, Kılıçdaroğlu'nu da mutlu etti!

  • Ana Sayfa
  • Gül, Kılıçdaroğlu'nu da mutlu etti!
Gül, Kılıçdaroğlu'nu da mutlu etti!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün veto kararını değerlendirdiAbone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, emekli milletvekillerinin maaşlarını artıran düzenlemeyi meclise iade etmesini mutlulukla karşıladığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Son derece mutluyum. Kamuoyunun duyarlılıklarını dikkate alıp yasayı görüşülmek üzere tekrar meclise göndermesinden duyduğum mutluluğu ifade edeyim tekrar. Sayın Cumhurbaşkanı'na teşekkür ediyorum." diye kon ersağ üye ol uştu.

Cumhurbaşkanı Gül'ün emekli milletvekillerine ilişkin düzenlemeyi veto etmesini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Ben mektubumda emekli milletvekillerine aylık artışının bir gece yarısı önergesiyle gündeme getirilmesinin doğru olmadığını ifade etmiştim. 90 yıllık parlamento geleneğimiz bize böyle bir hakkı vermemeli. Parlamentodan geçti ama gizlenerek geçti. Eğer parlamento kamuoyu önünde saygınlığını koruyacaksa ve böyle bir düzenlemeyi gerçekten içine sindiriyorsa kamuoyu önünde açıkça tartışmalı. Gündeme getirmeli ve ondan sonra yasalaştırmalı. Sanıyorum bu duyarlılıklar sayın Cumhurbaşkanı tarafından dikkate alındığı için tekrar görüşülmek üzere yasayı parlamentoya gönderdi." ifadelerini kullandı.

PARTİLER GÖRÜŞ BİLDİRECEK

Veto sonrası neler olacağı yönündeki soruya ise Kılıçdaroğlu şu cevabı verdi: "Bundan sonra süreç gayet açık, parlamentonun gündemine gelecek. Bu madde ile ilgili olarak siyasi partiler görüşlerini açıkça ifade edecekler." dedi.

"SON DERECE ÜZGÜNÜM"

Bu arada sınırda terörist zannedilerek öldürüldüğü iddia edilen kaçakçıların sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Son derece üzgünüm. Böyle bir olayın meydana gelmesi hepimizi üzdü. Bugünkü koşullarda kaçakçıların teröristlerden ayırt edilememesi ve onlara karşı böyle bir operasyonun yapılması doğru değil. Hükümetin hala bir görüş bildirmemesi de ilginç bir olay. Gerçi AKP sözcüsü Hüseyin Çelik bir açıklama yaptı ama hükümetin açıklama yapması gerekir. Bu olayın sorumluları kimlerdir bulunması gerekiyor. Olayın soruşturulması ve aydınlığa kavuşturulması gerekir." şeklinde konuştu.



Kategori : POLİTİKA