Kamalak'tan Uludere analizi

Kamalak'tan Uludere analizi
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Uludere ile ilgili iddiaları değerlendirdiAbone ol

Saadet Partisi lideri Kamalak, dün gece düzenenlenen hava harekatı sırasında Şırnak Uludere mevkiinde köylülerin hayatını kaybettiği iddalarının ''titizlikle araştırılması'' gerektiğini belirtti.

Kamalak yaptığı yazılı açıklamada, son operasyonla ilgili iddiaların ''çok v tennessee seo ahim'' olduğunu ifade ederek, özetle şunları kaydetti: ''İddiaların en vahimi de bu operasyon sırasında yanlışlıkla kaçakçılık yapan köylülerin bombalandığı iddiasıdır. Ölenlerin büyük çoğunluğunun aynı aşirete mensup ve aynı soyadını taşıyor olması, şüpheleri daha da artırmaktadır. Yine bizim bölgeden aldığımız bilgilere göre, bu güzergahın daha çok mazot ve sigara kaçakcılığında kullanıldığı yönündedir. Bu yüzden, bu olayın üzerini örtmek değil, iddiaları bütün yönleriyle aydınlatmak ve kamuoyunu şeffaf bir şekilde bilgilendirmek, yetkili makamların öncelikli görevidir. Bir an evvel hükümetin ve askeri makamların bu konuda titiz bir soruşturma yürütmelerini, bir ihmal ve hata söz konusuysa bununda açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşılması şarttır.''

'HERONLAR NE KADAR SAĞLIKLI?'

Kamalak, ABD ile birlikte yürütülen istihbarat çalışmasına da değinerek, son dönemde meydana gelen bu ve benzeri olayların, istihbarat paylaşımı konusundaki endişeleri artırdığını kaydetti ve ''Heronlarda sağlanan istihbarat ne kadar sağlıklıdır sorusunu açıkça gündeme taşımak ve sorgulamak zorundayız'' görüşünü dile getirdi.



Kategori : POLİTİKA