Trabzonspor taraftarına yasak!

Trabzonspor taraftarına yasak!
Trabzonsporlu taraftarın katılımıyla Taksim Meydanı'nda yapılması planlanan yürüyüşe izin çıkmadıAbone ol

Kadıköy'de yapılan Fenerbahçe Spor Klübü'ne destek yürüyüşünün ardından Trabzonsporlu taraftarın katılımıyla Taksim Meydanı'nda yapılması planlanan yürüyüşe izin verilmeyeceği açıklandı.

Kadıköy'de yapılan Fenerbahçe Spor Klübü'ne destek yürüyüşünün ardından Trabzonsporlu taraftarın katılımıyla Taksim Meydanı'nda ya virginia seo pılması planlanan yürüyüşe izin verilmeyeceği açıklandı. Emniyet müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada gerekçe olarak "diğer futbol taraftarlarını tahrik edeceği, bu kesimler arasında çatışma çıkarma potansiyelinin yüksek olması" gösterildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada 01 Ocak 2012 Pazar günü saat 15.00'te Galatasaray Lisesi önünden Taksime Meydan'na doğru yapılması planlanan “Temiz Lig İçin Yürüyedur” yürüyüşüne izin verilmeyeceği açıklandı.

ÇATIŞMA ÇIKMA POTANSİYELİ YÜKSEK

Açıklamada yürüyüş planlanan güzergahın "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu"na göre izin verilen alanlar arasında yer almadığı hatırlatılarak İstanbul Valiliği tarafından yürüyüşe izin verilmediği ve bunun taraflara iletildiği açıklandı. Yürüyüşe izin verilmeme gerekçesi olarak da "diğer futbol taraftarlarını tahrik edeceği, bu kesimler arasında çatışma çıkarma potansiyelinin yüksek olduğu, toplantıya katılanlara karşı olumsuz davranışlar ve tepkiler gösterilmesine sebebiyet verebileceği, provokatif olayların çıkmasına neden olabileceği, bu nedenle ortaya çıkabilecek olumsuz davranış ve tepkilerin kamu düzeni ve esenliğinin bozulmasına sebep olabileceği, kamu güvenliğini tehdit edebilecek faaliyetlere zemin oluşturabileceği değerlendirilmektedir" denildi.



Kategori : GÜNCEL