BDP değil Türkiye yas ilan etsin

  • Ana Sayfa
  • BDP değil Türkiye yas ilan etsin
BDP değil Türkiye yas ilan etsin
KCK davası için adliyeye gelen BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Şırnak Uludere'deki olayla ilgili açıklamada yaptı.Abone ol

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'e göre Genelkurmay, katliamı neredeyse meşrulaştıran, olması gerekenmiş gibi gösteren bir açıklama yaptı.

PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik yapılan son operasyonda aralarında gazetecilerin de bulunduğu 35 kişi tutuklanmıştı. Tutuklanan şüphelilerin avukatları bugün tutuklamaların gerçekleştiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek 34 kişinin tutu sudi arabistan bin dawood klama kararlarına itiraz etti. Adliye önünde KCK operasyonlarında tutuklanan gazetecilerin fotoğraflarının bulunduğu bir pankart açan avukatlar basın açıklaması da yaptı.

TUNCEL'DEN ŞIRNAK AÇIKLAMASI

Basın açıklamasına BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de destek verdi. Şırnak'ın Uledere İlçesi'nde dün gerçekleştirilen hava harekatına değinen Tuncel, "Genelkurmay'ın açıklaması da kimin nerede nasıl gezeceği meselesine, çünkü eğer siz dağlarda geziyorsanız eğer bu ülkede güvenlik sınırı içerisinde geziniyorsanız öldürülmeyi hak ediyorsunuz gibi bir açıklama ne yazık ki" dedi

"HÜKÜMETTEN BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

Basın mensuplarının "BDP'nin 3 günlük yas" kararını hatırlatması üzerine Tuncel şunları söyledi:

"Eşbaşkanlarımız, milletvekillerimiz bölgedeler. Gerçekten yas ilan edilmeyecek gibi değil. Sadece BDP'nin değil, Türkiye'nin yas ilan etmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu karanlık günlere son vermezsek, bunları doğru değerlendirmezsek Türkiye'de savaştan, çatışmadan, kaostan başka bir şey olmaz. Biz gerçeklerin açığa çıkarılması konusunda tabiki her türlü çabayı göstereceğiz. Hükümetten bir açıklama bekliyoruz. Genelkurmay, katliamı neredeyse meşrulaştıran, olması gerekenmiş gibi gösteren bir açıklama yaptı. Bakalım hükümet nasıl bir açıklama yapacak? Acaba daha önce Şırnak vekilimiz Sevahir Bayındır'ın ayağı kırıldığında şöyle bir karar vermişlerdi. Orada olmasaydı ayağı kırılmazdı diye. Herhalde şimdi hükümet, orada gezmeselerdi katledilmeyeceklerdi diye bir açıklama yapmazlar umarım. Bu tarihe böyle bir kara söz şey yapmaz. AKP?den yeterince sıkıntılı sözler duyduk. En azından bunu yapmazlar diye düşünüyorum"



Kategori : POLİTİKA