Avcı'yı heyecanlandıran futbolcu

  • Ana Sayfa
  • Avcı'yı heyecanlandıran futbolcu
Avcı'yı heyecanlandıran futbolcu
Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin konuğu oldu...Abone olMilli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Alper Potuk için "beni heyecanlandıran oyunculardan biri. Özellikle bu seneki performansı son derece iyi ve sağlıklı geçiyor" ifadelerini kullandı.

"MİLLİ TAKIMDA AMACIMIZ DEVAMLILIK YARATMAK"

Bir öğrencinin, "Daha önce Milli Takım'ı çalıştıran Mustafa Denizli, Şenol Güneş, Fatih Terim ve Hiddink'ten farkınız ne olacak? Ne gibi yenilikler yapacaksınız?" şeklindeki sorusuna, "İstikrardan, süreklilik ve devamlılık, bunun için de değişim ve gelişimden bahsediyorum. Mustafa, Şenol, Fatih hocalar Türk futboluna katkılarda bulunmuşlardır. Ben istikrar, eğitim ve bunun yanında da süreklilik istiyorum. Benden sonra da Türk futboluna önemli katkılar sağlanması gerekiyor. 2014'e gitmek başarı mı sizce? Yoksa 2014, 2016, 2018'de devamlı bulunmak mı başarı? Eğer bulunmak başarıysa, biraz önce söylediğim etkenleri ortaya koyarsak,süreklilik ve devamlılıkla bunu ülke olarak yakalayabiliriz. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz" yanıtını verdi.

"TÜRK FUTBOLUNA HİZMET EDECEK, ÖRF VE ADETLERİNE UYGUN OLAN HERKESE KAPIMIZ AÇIK"

Abdullah Avcı, sarı kart cezası nedeniyle Hırvatistan rövanş maçında oynayamayan hipnoz Emre ve Arda'nın yanı sıra, taraftarlarla dialoğa giren Volkan'ın bir daha milli takım formasını giyip giyemeyeceği yönündeki soru üzerine ise, "Türk futboluna hizmet edecek, örf ve adetlerine uygun olan herkese kapımız açık. Olmayanlara da biz gerekli tavrı ve duruşu gösteririz" ifadelerini kullandı.

Teknik adam, şunları söyledi; "Her oyuncuya bizim kapımız açık olacak ama, Türk ve örf adetlerine uygun olunacak. Ayrıca özellikle seyircilerin milli maçlara Kırmızı-beyaz formayla tek renk halinde gelmesini rica ediyorum. O sahada bulunan takıma destek olunmasını istiyorum. Benim için bireysellik hiç önemli değil, yetenekli oyuncular tabii ki önemlidir ancak, takım ruhu ve takım coşkusuyla beraber hareket etmek çok daha önemlidir. Bu hem sahanın içinde, hem de sahanın dışında beraber hareket etmektir. Bir sistem içinde oyun disiplinine sadık bir takım yaratmaya çalışacağım. Özellikle bunun temellerini, 29 Şubat tarihinde Avrupa'da yapacağımız iki etaplı kampta atmak istiyoruz. Düşüncem, orada geniş ve benim kafamda, beni heyecanlandıran ileriye yönelik genç oyuncularla ilgili olan bir rekabet ortamı yaratmak. 5 hazırlık maçı yapacağımız kampta oyun felsefesi ve takım ruhu üzerinde çalışıp, dünya şampiyonası elemelerine hazırlanacağız."

"TİTİZ, DÜZENLİ VE ÇEVRECİ BİR İNSANIM"

Yöneltilen bir soru üzerine de Avcı, "Ben insan olarak titiz, düzenli ve çevreciyim. Bahçe düzenine kadar doğru olması için çalışan bir teknik adamım. Bu yüzden çevre, futbol ve sağlık bence hepsi birbiriyle entegre olmuş önemli unsurlardır" diye konuştu.

Avcı ayrıca, Riva Tesisleri'nde bir sporcu sağlık merkezi kurmanın çabası içinde olduklarını dile getirerek, "Göreve geldiğim 1.5 aylık süreçte, özellikle eğitim ve sağlık konularında uğraşıyoruz. Oyuncularımızın futbol eğitimi dışında genel eğitimlerini doğru alması gerektiğini, bununla beraber milli eğitim, kulüpler ve Futbol Federasyonu arasında çalışma ortamı hazırlıyoruz. Sağlık ile ilgili de bugün Riva Tesislerimi'zde bir sporcu sağlık merkezi kurmanın çabası içerisindeyiz. Futbolun tepesinde de olsak, ama futbolun temel eğitimi olan eğitim ve sağlık ile ilgili de bir takım çalışmalar yapıyoruz. Umarım bunun karşılığını ilerleyen süreçlerde Türk futbolu ve Türk insanı olarak hep beraber alırız diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"EĞİTİMİ BELİRLİ BİR STANDARTTA TUTTURMAMIZ LAZIM"

Milli Takım'ın yapılanmasıyla ilgili eğitimin belirli bir standarta getirilmesi gerektiğini vurgulayan Abdullah Avcı, "Ocak ayında Almanya'ya gideceğim. Özellikle Almanya'da bizim için önemli bir potansiyel var. Yetenekli bir topluma sahibiz. Ancak eğitimi belirli bir standartta tutturmamız lazım. Bu antrenör, futbolcunun kişilik eğitimi, futbolcu ve antrenör ilişkileri gibi, bunları belirli bir standarta oturtmalıyız. Eğer bunu yapamazsak, bu dalgalanmaları yaşayacağız. Eğer eğitimle ilgili doğru şeyler yapılıyorsa, bizden sonraki süreçte de üzerine birşeylerin konulması gerekiyor. Bozmayla , yeniden yapmayla bu süreç bize zaman kaybettirir" dedi.

"ALPER POTUK, YAKINDAN TAKİP ETTİĞİMİZ BİR OYUNCU"

Fenerbahçe'nin yeni transferi Alper Potuk ile ilgili övgü dolu sözler söyleyen Avcı, şöyle konuştu; "Alper Potuk beni heyecanlandıran oyunculardan biri. Özellikle bu seneki performansı son derece iyi ve sağlıklı geçiyor. Umarım Fenerbahçe'de de istikrarlı olur. Genç bir oyuncunun milli takımda olması bizi sevindiriyor. Yeni yüzlerin olması rekabet ortamını artıracaktır. Alper Potuk'un transferi hayırlı olsun. Bizim yakından takip ettiğimiz bir oyuncu. Umarım yakın zamanda da beraber oluruz." Bu arada bir öğrencinin, "Ne zaman İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a bahis oynasam yeniliyordu. Bütün harçlıklarım gitti" sözlerinin üzerine Abdullah Avcı'nın, "Seni önceden tanısaydım oynatmazdım" demesi gülüşmelere sahne oldu.



Kategori : GÜNCEL