Rusya'ya yılbaşı hediyesi!

Rusya'ya yılbaşı hediyesi!
Türkiye’den Güney Akım Boru Hattı projesine vize çıktı.Abone ol

Rus doğalgazını güney Avrupa’ya taşıyacak boru hattı için Türkiye’yi iknaya çalışan Rusya istediğini aldı.

Rus gazını Karadeniz’den Avrupa’ya ulaştırması, aynı zamanda geçiş güzergâhındaki Ukrayna’yı by-pass etmesi planlanan ve Nabucco doğalgaz boru hattının en büyük rakibi olarak kabul edilen Güney Akım doğalgaz boru hattına nihai inşaat izni verilmesi konusunda Türkiye ile Rusya New York Chinatown Google Advertising and SEO mutabakata vardı.

YILBAŞI ARMAĞANI

BOTAŞ ve Rus Gazprom, Karadeniz altından döşenecek olan Güney Akım Doğal Gaz Boru Hattı’nın Türkiye karasularından geçen bölümünün inşasına onay veren anlaşmaya imza atarken, Rusya Başbakanı Vladimir Putin söz konusu anlaşmanın iyi bir yılbaşı armağanı olduğunu söyledi.

"ERDOĞAN İLE BAŞLATTIK"

Putin, iki ülke arasındaki gaz alanında önem verdikleri büyük bir çalışmanın sonuçlandığını görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu diyaloğu Türkiye Başbakanı Sayın Tayyip Erdoğan ile başlattık” diye konuştu.

"AL YA DA ÖDE!"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2012 yılından önceki yıllardan birikmiş olan bir kısım gaz alacağının 2012’de Batı Hattı’ndan alınacağını belirterek, “Müzakere açısından ekibimiz ve Rusya Federasyonu’nda al ya da öde çerçevesinde almadığımız gaz konusunda bir talebimiz oldu. En az 3 milyar metreküplük al ya da öde kapsamındaki gaz inşallah 2012 yılında aktarılmış olacak.” dedi.

"SAĞOLSUNLAR İNDİRİM YAPTILAR"

Milliyet'in haberine göre, Bakan Yıldız, Türkiye’nin istediği fiyat indirimi konusunda bir anlaşma olup olmadığı yolundaki bir soru üzerine de şu açıklamada bulundu: “2011 yılında aldığımız fiyatın bir kısmının piyasadan yüksek olduğunu söyledik ve onlar da sağolsunlar bir kısmını indirdiler. Bugün imza altına alındı."



Kategori : DÜNYA