AK Parti o düğmeye bastı

AK Parti o düğmeye bastı
AK Parti yönetimi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da sık sık vurguladığı '3 dönem üst üste' adaylık sınırlamasını, teşkilat başkanları için uygulamaya soktu.Abone olAK Parti yönetimi, parti tüzüğündeki, milletvekilleri ve belediye başkanları için uygulanacak olan seo '3 dönem' şartını, il ve ilçe başkanları için de uygulamaya soktu.

2014'te Başbakan Erdoğan için Köşk yolu açıldı. 2015 seçimlerine kadar kimin Başbakan olacağı netlik kazanmadı. Arınç ismi öne çıkıyor.

2012 sonbaharında 4'üncü olağan kongreye hazırlanan AK Parti'de 18 Kasım'da başlayan belde ve ilçe kongrelerinde 113 ilçe ve belde başkanı, AK Parti tüzüğündeki madde gereği yeniden aday olamayarak görevlerinden ayrıldı.

Öte yandan Hürriyet yazarı Taha Akyol, Habertürk’te katıldığı bir programda AK Parti'nin 2014 senaryosunu ve Cumhurbaşkanı'nın görev süresi tartışmalarını değerlendirdi. Akyol'a göre Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresiyle ilgili tartışmalara Arınç'ın bugün yaptığı açıklama ile 2014-2015 projeksiyonun yapıldığını iddia etti.

TÜZÜK TAVİZSİZ UYGULANACAK

Kategori : POLİTİKA