Mehmetçik'e yerli tüfek!

Mehmetçik'e yerli tüfek!
Mehmetçik, 2012 yılı Temmuz ayında Cumhuriyet tarihinde ilk defa üretilecek yerli piyade tüfeğine kavuşacak.Abone ol

Cumhuriyet tarihinde ilk defa yüzde yüz yerli tasarım ve teknoloji ile geliştirilen piyade tüfeği, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin testini geçti.

NATO standardı 6 bin seri atış iken yerli tüfekte 15 bin atışa ulaşıldı. Temmuz ayında 200 adetlik ilk kafile ile üretime başlayacak piyade tüfeğini geliştiren MKE ve Kale Kalıp, şimdi de G-3'lerin yerini alacak makineli tüfek üretimi için anlaştı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığ missouri seo ı desteğiyle, MKE (Makina ve Kimya Endüstrisi) ile Kale Grubu şirketlerinden Kale Kalıp'ın geliştirdiği yerli milli piyade tüfeğinin 50 adetlik prototipi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 36 ayrı testini de başarıyla geçti. En son yapılan üst üste 6 bin atışlık NATO standardını aşan tüfek, bu testte 15 bin atışa ulaştı. Buza gömülü olarak da atış yapıldı.

DAHA SAVAŞÇI...

2012 yılı Temmuz ayında 200 adetlik pilot kafile üretiminden sonra Cumhuriyet tarihinin ilk yerli piyade tüfeği seri üretime geçecek. Dünyadaki muadillerinin en iyi özelliklerini bünyesinde toplayan piyade tüfeği, onlardan daha savaşçı niteliğe sahip. Gece ve gündüz ortamında ve her türlü iklim şartında çalışabilen tüfek, kolay sökülüp takılabilme ve optik görüş sistemlerine de sahip.

DİĞERLERİNDEN DAHA ÜSTÜN

Makineli tüfeğin etkili menzili ise bin metreden fazla ve dakikada en az 750 mermi atıyor. Yerli makineli tüfek, ağırlığının az olması, daha uzun namlu ve atım ömrü, silahın sökülme ve takılma kolaylığı ve etkili menzilinin daha uzun olmasıyla dünyadaki muadillerinden üstün olacak.

YÜZDE 40 AYNI

Yerli piyade tüfeğinin seri üretime hazır noktaya yaklaşmasından sonra MKE ve Kale Kalıp şirketleri, yine Savunma Sanayii Müsteşarlığı öncülüğü ve desteğiyle yerli makineli tüfek geliştirmek için anlaşma imzaladı. Yerli makineli tüfek üretimini öngören anlaşmaya Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Kale Grubu Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay ve MKE Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu imza attı. Zaman'ın haberine göre, makineli tüfekte, piyade tüfeğiyle yüzde 40 oranında aynı parçalar kullanılacak.



Kategori : GÜNCEL