Ottowa için deprem ikazı!

Ottowa için deprem ikazı!
Kanada'nın federal başkenti Ottawa'daki halk deprem korkusunu yaşamaya başladıAbone ol

Kanada'nın federal başkenti Ottawa'nın büyük bir deprem riski altında olduğu açıklandı. Bölgede 7 büyüklüğünde bir deprem ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.

Kanada Ulusal Kaynaklar Merkezi sismolo colorado seo glarından John Adams, Ottawa ve St. Lawrence Vadisi bölgesinde 7 büyüklüğünde bir depremi ''kuvvetle muhtemel'' olarak nitelendirdi. Geçen yıl Val-des-Bois bölgesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin, Ottawa'nın nasıl bir tehlike üzerinde olduğunu gösterdiğini ifade eden Adams, ''Ancak beklenen büyüklükteki deprem, başkent için tam bir kıyamet senaryosu olacaktır. Olası deprem 30 ila 40 kilometre uzağında bile olsa Ottawa için kötünün kötüsü anlamına gelecektir'' dedi.

İNCELEME YAPILMALI

Böyle bir depremde, yıkılmayacak az bina kalacağını öngören sismolog John Adams, ''Bu deprem bir dakika içinde de olabilir, bin yıl içinde de... Ottawa yakınlarındaki tektonik tabakaların izlenememesi, öngörüyü zorlaştırıyor. Bölgenin altında bulunan orta hatlardaki kaymaların izlenmesi ve incelenmesi, bize gelecekte yeni ipuçları verecektir'' ifadelerini kullandı.



Kategori : DÜNYA