'Tanrı adamları'nın kavgası!

'Tanrı adamları'nın kavgası!
Beytüllahm'daki Milad Kilisesi'ndeki papazların, yetkili bir polise göre tanrı adamlarının, kavgasını polis ayırdıAbone ol

Hristiyanlar için en kutsal mekanlardan biri olan Beytüllahm'daki Milad Kilisesi'nde Noel temizliği yapan farklı mezheplerden papazların kavgasını polisler zor önledi.

Hristiyanlar için en kutsal mekanlardan biri olan Beytüllahm'daki Milad Kilisesi'nde Noel temizliği yapan farklı google remarketing mezheplerden papazlar kavgaya tutuşunca, polis duruma müdahale etmek zorunda kaldı. Batı Şeria'daki Beytüllahm kentinde bulunan ve İsa Peygamber'in doğduğu yer olduğuna inanılan noktada kurulan Milad Kilisesi'nin yönetimi, buraya büyük önem atfeden farklı mezhepler arasında paylaşılıyor. Kiliseyi 7 Ocak'taki Ortodoks Noeli'ne hazırlayan Rum Ortodoks ve Ermeni rahipler arasında temizlik sırasında çıkan kavgada papazlar ve yardımcıları birbirlerine süpürgelerle saldırdı, yumruklaşmalar oldu.

'TANRI ADAMLARI'NIN KAVGASI

Arbedeye yüz kadar din adamı karışınca duruma Filistin polisi müdahale edip tarafları ayırdı. Kavganın rahiplerin kilisede 'birbirlerinin alanına müdahale' ettiği suçlamaları üzerine çıktığı bildiriliyor. Taraflar arasında geçmişte de bu gibi gerginlikler yaşanmıştı. Polis şefi Halid el Tamimi "Bu her yıl olan ufak bir sorun" dedi, her şeyin normale döndüğünü belirten yetkili "olaya karışanların hepsi Tanrı adamı olduğundan" kimsenin gözaltına alınmadığını söyledi. Bölgenin en eski kilisesi olan altıncı yüzyıldan kalma Milad Kilisesi'nin yönetimini Katolik, Rum Ortodoks ve Ermeni din adamları üstleniyor. Kilise, her yıl özellikle Noel döneminde binlerce Hıristiyan tarafından ziyaret ediliyor.



Kategori : MAGAZİN