Federasyon'dan şike kongresi!

Federasyon'dan şike kongresi!
TFF Yönetim Kurulu, 26 Ocak 2012 Perşembe günü TFF Olağanüstü Genel Kurulu yapılmasına karar verdi. Abone ol

Şike ve teşvikte teşebbüse dahi küme düşürme cezası öngören 58. maddenin değiştirilmesi konusunda kulüplerden gelen baskılara daha fazla dayanamayan Türkiye Futbol Federasyonu olağanüstü kongre kararı aldı.

Başkan Mehmet Ali Aydınlar dün önce basına farklı aksettirildiği gerekçesiyle Disiplin Talimatı'nın 58. maddesiyle ilgili değişiklik sinyali veren şu açıklamayı yaptı: "58. maddeyi ben de yanlış buluyorum. Ancak s ilinois seo oruşturma sürdüğü sırada değiştirilmesi doğru değil. Bu maddede şike yapanla, teşebbüs eden; teşvik primi alan ile buna teşebbüs eden de aynı cezaya çarptırılıp küme düşüyor. Bunların ayrı kategorilendirilmesi gerekiyor."

YARIDAN 1 FAZLA YETİYOR

Peşinden TFF yazılı bir açıklama yaparak alınan tarihi kararı açıkladı: "TFF Yönetim Kurulu, İstanbul'daki toplantıda 26 Ocak'ta Olağanüstü Genel Kurulu yapılmasına karar verdi. Toplantıda; haklarında şike ve teşvik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanması muhtemel yaptırımların değiştirilip değiştirilmemesinin görüşülmesi ve karara bağlanması için, TFF'nin en yetkili karar organı olan Genel Kurulu'nun olağanüstü olarak çağrılmasına karar verildi. TFF Yönetim Kurulu, futbol ailesinin tüm kesimlerini ilgilendiren bu konunun futbolun tüm paydaşları tarafından TFF Genel Kurulu'nda tartışılmasının en doğru çözüm olduğunu belirtti."

302 delegeli TFF Genel Kurulu'nda yapılacak oylamada yarıdan 1 fazla oy değişiklik için yeterli. 26 Ocak'ta genel kurul çoğunluk sağlayamazsa ertesi gün asgari 3'te 1 delege ile saat 11.00'de toplanılacak.

UEFA "TAMAM" DEDİ

Futbol Federasyonu, yaşanan son süreci UEFA ile sürekli paylaştı. Özellikle son 15 gün içinde UEFA ile 4 ayrı görüşme yapıldı. Bu görüşmelerde "Türk futbolunda olağanüstü günler yaşanıyor. Demokratik bir futbol yapımız var. Konuyu genel kurulda tartışmak istiyoruz" mesajı iletildi. UEFA da bu yönde bir uygulamanın hiçbir sakınca doğurmayacağını bildirdi. Türkiye'yi hiçbir konuda riske sokmamak adına yapılan bu görüşmeler sonrası Olağanüstü Genel Kurul kararı alındı.



Kategori : GÜNCEL