Beşiktaş diğer büyüklere fark attı

  • Ana Sayfa
  • Beşiktaş diğer büyüklere fark attı
Beşiktaş diğer büyüklere fark attı
Futbolda son iki sezonun en çok resmi maç yapan takımı Beşiktaş oldu.Abone ol

Siyah-beyazlılar 2010-11 sezonundan, bu sezonun devre arasına kadar toplam 82 resmi maç oynarken, Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden rakiplerine yapılan maç sayısı bakımından fark attı.

Aynı sürede Trabzonspor 67, Bursaspor 65, Gaziantepspor 64, Galatasaray ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor 61'er, Gençlerbirliği 60, Fenerbahçe ise 59 maç oynadı.

En yakın rakibi Trabzonspor'dan 15 maç, Bursaspor'dan da 17 maç daha fazla oynayan Beşiktaş, ezeli rakipleri Galatasaray'dan 21, Fenerbahçe'den de 23 maç daha lowa seo fazla resmi karşılaşmada mücadele etti.

Türkiye Kupası ve Avrupa farkı yarattı

Beşiktaş'ın, 2010-2011 sezonundan bu yana rakiplerinden daha fazla maç oynamasında en büyük etken Türkiye ve Avrupa kupaları oldu.

Geçen sezon Türkiye Kupası'nı kazanan ve bu kupada 10 maç yapan siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında da geçen sezondan bu yana 22 karşılaşmaya çıktı.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de ise 50 maç oynarken, geçen sezon hükmen kazandığı Bursaspor maçı değerlendirmeye alınmadı.

Siyah-beyazlılar, geçen sezon toplam 57 resmi maç oynarken, bu sezonun devre arasına kadar ise 25 resmi maça çıktı.

Beşiktaş, geçen sezon rekor kırdı

Beşiktaş, geçen sezon Avrupa kupalarında kendi tarihinin rekorunu kırarak, en fazla maç yaptığı sezonu yaşadı.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde toplam 14 maça çıkan "Kara Kartallar", bunların 9'unda sahadan galibiyetle ayrılırken, 3 yenilgi, 2 de beraberlik aldı.

Bu sezon da yine UEFA Avrupa Ligi'nde 8 maç yapan Beşiktaş, 5 galibiyet, 3 de yenilgi alırken, tarihinde ilk kez grubunu lider olarak tamamladı.

Fenerbahçe ve Galatasaray 4'er Avrupa maçı yaptı

Beşiktaş'ın toplam 22 Avrupa kupası maçına çıktığı bu dönemde Galatasaray ve Fenerbahçe ise sadece 4'er kez Avrupa kupalarında maç oynadı.

Geçen sezon Fenerbahçe önce UEFA Şampiyonlar Ligi, ardından da UEFA Avrupa Ligi'nde 2'şer maç yapıp gruplara kalamazken, Galatasaray da UEFA Avrupa Ligi'nde 3. ön eleme turunu geçtikten sonra play-off'ta kupanın dışında kaldı.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılması gereken Fenerbahçe'nin, şike iddialarına yönelik soruşturma nedeniyle bu kupada yer almasına izin verilmezken, Galatasaray ise geçen sezon ligde aldığı kötü sonuçlar nedeniyle Avrupa'da temsil hakkı elde edemedi.



Kategori : GÜNCEL