O zam Türkiye'yi ayağa kaldırdı

  • Ana Sayfa
  • O zam Türkiye'yi ayağa kaldırdı
O zam Türkiye'yi ayağa kaldırdı
Milletvekillerine yapılan olağanüstü zamma tepkiler dinmiyor. Türkiye adeta ayağa kalktı, o zammın geri alınmasını istiyor!Abone ol

Milletvekillerine maaş tepkisi dinmiyor. TBMM'de 22 Aralık gecesi görüşülen, ilaçta katılım paylarını düzenleyen yasaya son anda ekleme yapılarak, milletvekillerinin emeklilik maaşlarına yapılan 'rekor' zamma sendikala idaho seo rdan tepki yağdı.

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, "milletvekiline kıyak niteliğindeki emeklilik yasasını jet hızıyla Meclis'ten çıkartan hükümeti" kınadıklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü bu yasayı veto etmeye davet etti.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM'de 22 Aralık gecesi görüşülen, ilaçta katılım paylarını düzenleyen yasaya son anda ekleme yapılarak, milletvekillerinin emeklilik maaşlarının 5 bin 300 TL'den 7 bin 700 TL'ye çıkarıldığını hatırlattı. Bu artışın yaklaşık yüzde 75'e denk geldiğini vurgulayan Demir, yapılan değişikliklerle bir milletvekilinin, milletvekilliği bittikten sonra işsiz kalırsa 4 yıl boyunca sigorta primlerinin Meclis bütçesinden ödeneceğini, vekillikten sonra bir iş bulursa sigorta prim farkını da Meclis'in karşılayacağını bildirdi. Yapılan düzenlemeyle memurluktan milletvekilliğine geçenler gibi hiç Emekli Sandığı ile bağlantısı olmayan milletvekillerinin de yaş ve prim günlerini doldurmak şartıyla iki yıl milletvekilliği yaparak milletvekili emeklisi olabileceğini söyledi.



Kategori : POLİTİKA