Yunanistan, Türkiye'yi ateşe atıyor!

  • Ana Sayfa
  • Yunanistan, Türkiye'yi ateşe atıyor!
Yunanistan, Türkiye'yi ateşe atıyor!
Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın 90 ’lı yıllarda “Yunanistan’a orman misillemesi” yapıldığı yönündeki açıklamaları Atina'yı iyice gerdiAbone ol

Yunanistan, Mesut Yılmaz’ın Yunanistan’da orman yangınları çıkarıldığıyla ilgili ifadeleri üzerine tepkisini arttırdı.

Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın 90 ’lı yıllarda “Yunanistan’a orman misillemesi” yapıldığı yönündeki açıklamaları Atina’da günün konusu oldu. Yunan Dışişleri Bakanlığı önceki gece yapıtğı açıklamada Ankara’dan konu hakkında resmi yanıt beklediklerini duyurdu.

SORUŞTURMA BA tennessee seo ŞLATILDI

Dışişleri Bakanlığı çevreleri Yılmaz’ın açıklamalarının çok ciddiye alındığını söyledi. Yunan yargıtayı dün Mesut Yılmaz’ın açıklamaları doğrultusunda, Yunanistan’da o dönem yaşanan orman yangınları için yeniden soruşturma başlattığını açıkladı.

"HAKLI OLDUĞUMUZ ORTAYA ÇIKTI"

Bu arada koalisyon ortağı aşırı sağcı LAOS partisi yetkilileri “Liderimiz Yorgo Karacaferis’in 90’lı yıllardaki orman yangınları sırasındaki açıklamalarını şimdi Yılmaz ’ın söyledikleri doğruluyor ” dedi. LAOS kurmayları televizyon ve radyo kanallarındaki demeçlerinde “O dönem bize ‘Aşırısınız, aslı olmayan şeyler söylüyorsunuz’ diyerek eleştirdiler. Ciddiye almadılar. Şimdi haklı olduğumuz ortaya çıktı." diye konuştu.

BASIN ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Mesut Yılmaz ’ın Birgün gazetesine açıklamaları Noel tatili nedeniyle gecikmeli olarak gazetelerdeki yerini aldı. Manşetlerde geniş yer bulan habere Tanea “Yılmaz ateş yaktı. Açıklamalar şok etkisi yaratıyor” başlığını atarken Demokratia “Ormanlarımızı Türkler ateşe veriyordu! Yunanistan insan kaybı, yangın söndürme masrafları ve kaybedilen turizm geliri için tazminat talep edecek” dedi. Elefteros Tipos “Türk ajanlar Yunan ormanlarını yakıyordu. Bu ülkemize karşı bir terör eylemidir” yorumunu yaptı.

'CANİCE' EYLEMLER

Yunan solcu SİRİZA partisi ise tepkisini bir adım daha ileri götürdü. SİRİZA mensubu Avrupa Parlamentosu milletvekili Nikos Houndis Komisyona’a ilettiği bir soru önergesiyle konuyu AB Komisyonu’na taşıdı. Houndis önergede “AB’ye üye olmak isteyen devletlerin paranoyak bir cani gibi eylemlerde bulunması akıl almaz." ifadesini kullandı.



Kategori : DÜNYA