PKK geçiş yollarına saldıracak!

  • Ana Sayfa
  • PKK geçiş yollarına saldıracak!
PKK geçiş yollarına saldıracak!
Terör örgütü PKK'nın yeni saldırı planları ve barınacakları yerler belli olduAbone ol

Diyarbakır, Bingöl ve Şırnak'ta gerçekleştirilen operasyonlarda ağır kayıplar veren PKK'nın şehir merkezleri ile doğudaki geçiş yolları üzerinde eylem yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

Suikast timi oluşturan PKK'nın özellikle Bitlis ve çevresinde saldırı planladığı ileri sürülüyor. Son 4 ayda 5 ayrı saldırının gerçekleştiği Bitlis'te teröristlerin hiçbir kayıp vermeden sürekli kaçmayı başarması soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Bölg mikro beton uygulama ede istihbarat zafiyetinin yanı sıra güvenlik güçlerinin sayısının da yetersiz olduğu belirtiliyor.

SADECE 60 POLİS

Bitlis merkezde görev yapan polis sayısı 600. Eleman temini açısından terör örgütü için büyük önem taşıyan Güroymak'ta sadece 60 polis var. Ahlat ve Hizan ilçelerinde ise 40'ar polis memuru emniyeti sağlıyor.

SEHİ ORMANLARI'NDALAR

Güvenlik güçlerinin Diyarbakır ve Bingöl'de düzenlediği operasyonlar sebebiyle bölgede barınma sıkıntısı çeken terör örgütü PKK mensupları son aylarda Siirt ve Bitlis kırsalına yöneldi. Kış üslenmesini Sehi Ormanları'nda yapmaya çalışan teröristler Sarıkonak Köprüsü üzerinden şehir merkezlerine geçiş yapmaya çalışıyor. PKK'lılar son zamanlarda Bitlis bölgesinde üst üste eylemler yaptı. Hizan'da 1 polis şehit edildi, polis okuluna düzenlenen saldırıda 1 öğrenci hayatını kaybetti, Güroymak'ta 5 polis ve 6 sivil vatandaş şehit edildi, Tatvan Kavşağı'nda sabah saat 09.00'da askerî araç tarandı, Buzlupınar bölgesinde 3 kez bomba patlatıldı. Terör örgütü, bu eylemlerin hiçbirinde zayiat vermedi.

NEREDE BARINACAKLAR?

PKK'lıların Bitlis-Güroymak-Mutki bölgesinde üslendikleri belirtiliyor. Bitlis-Güroymak arasında bulunan bölgenin iki tarafı dağlarla kaplı. Bölgenin şehir merkezine yakın olan bölümünde Tahtalı köyü bulunuyor. Daha ilerisi ise Mutki kırsalına kadar uzanıyor. Doğu bölümü ise Süphan ve Ağrı dağlarına kadar devam ediyor. PKK, 90'lı yıllardan beri bu bölgeyi kullanıyor. Zaman'ın haberine göre, bir grup teröristin de Güroymak'ın batısındaki Mutki ilçesine yakın Mutan Dağları'nda barındığı dile getiriliyor.



Kategori : GÜNCEL