Şimşek yokluk yıllarını anlattı

  • Ana Sayfa
  • Şimşek yokluk yıllarını anlattı
Şimşek yokluk yıllarını anlattı
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal paylaşım sitesi twitter'da kendisini duygulandıran bir mesajı yayınladı.Abone olMaliye Bakanı Şimşek, öğrencilik yıllarında yaşadığı 'zorluk'ları ve 'yokluk'ları takipçileriyle paylaştı.

Twitter'ın Türkiye'deki en aktif "siyasetçi-takipçilerinden" olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün bir takipçisinden gelen ve kendisini duygulandıran bir mesajı paylaştı. Mehmet Şimşek, Akif adlı bir takipçisinin Ankara'da bir evde 4 üniversite öğrencisi olarak yaşadıklarını ama ciddi anlamda geçim sıkıntısı çektiklerini kendisine ilettiğini vurgulayarak, kendi öğrencilik döneminde yaşadığı zorlukları ve imkansızlıkları paylaştı.

Takipçisinin yazdıklarını sitemkar bir dille kend missisippi seo isine gönderdiğini ancak önemli tespitler yaptığını ifade eden Bakan Şimşek, "Akif'in tweetini okuyunca üniversite yıllarım aklıma geldi; o yılları tanımlayabilecek en iyi kelime 'yokluk'tu sanırım. Bir apartmanın bodrum katında 3 kişiyle kaldığım ufacık bir odada geçti o yıllar. Orası bir sel felaketinde yok olup gitti zaten. Bir gece vakti eve döndüğümde odanın tavanına kadar çıkmış sel sularının üzerindeki okul notlarımın yüzdüğünü görmüştüm. Bir belediyenin öğrencilerine bedava verdiği yemek kuyruğuna girmek için akşam vakti Mülkiye'den yaklaşık 1 saat yürüdük" dedi.

Öğrencilik yıllarında yaşadığı sıkıntıları büyük bir içtenlikle ve duygu dolu cümlelerle paylaşan Şimşek, bu anıları düşünürken, bugünün koşullarıyla geçmişi mukayese etme ihtiyacı hissettiğini de ifade etti. Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğrencinin zengini, fakiri olmaz; biz bu düşüncedeyiz, bu anlayıştayız; her talep edene verilmek koşuluyla burs tahsislerimiz oluyor. Yükseköğretimde 2002 yılında 452 bin öğrenciye öğrenci başına aylık 45 TL burs ve öğrenim kredisi verilirken, 2011 yılında 1 milyon 25 bin öğrenciye yüzde 433 artışla öğrenci başına aylık 240 TL burs ve öğrenim kredisi verilmiştir. Yükseköğretimde yurttaki öğrencilere, 2002'de öğrenci başına verilen yemek yardımı aylık 11 TL iken, 2011'de aylık 150 TL olmuştur. Dolayısıyla yurtta kalan bir öğrenciye 2002 de aylık 56 TL ödeme (yemek yardımı, burs ve öğrenim kredisi) yapılırken. 2011'de bu ödeme tutarı öğrenci başına aylık 390 TL olmuştur. Yüksek lisans burs ve öğrenim kredisi bu tutarın iki katı, doktora burs ve öğrenim kredisi ise bu tutarın 3 katı olarak ödenmektedir. 2002 yılında ülke genelinde 193 yurtta 188 bin kapasite ve yüzde 73'lük doluluk oranı ile yurt hizmeti verilirken. 2011 yılında ülke genelinde 304 yurtta 267 bin kapasite ve yüzde 100 yaklaşan doluluk oranı ile yurt hizmeti verilmektedir."

Bu arada Mehmet Şimşek, 2012 yılında uygulamaya koyacakları yeni bir uygulamanın da müjdesini verdi. Bakan Şimşek, "2012 yılında da bu meblağlar üzerinden belli artışlar öngörüyoruz. Çalışmamız son şeklini aldığında sizlerle artış oranını da paylaşacağım" dedi.



Kategori : POLİTİKA