Sarkozy'nin partisi ikiye bölündü!

  • Ana Sayfa
  • Sarkozy'nin partisi ikiye bölündü!
Sarkozy'nin partisi ikiye bölündü!
Fransa'da 'soykırım tasarısı' önerisi yüzünden Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin partisinde çatlaklar oluşmaya başladıAbone ol

Fransız Meclisi'nin kabul ettiği, Ermeni iddialarını inkar edenlere hapis cezası öngören yasa tasarısı iktidar partisini ikiye ayırdı.

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin partisi Halk Hareketi Birliği'ne (UMP) mensup milletvekil ohio seo leri tasarıya sert eleştiriler yöneltti.

SEÇİM TAKTİĞİ

Fransız sağının etkin isimlerinden eski Dışişleri Bakanı Hervé de Charrette, "Bunu ahlaksızca buluyorum. Kararın seçim öncesi yapılan bir demagoji olduğunu herkes biliyor. Bu konuyu 5 yılda bir tartışıyoruz. 2002 seçimleri öncesinde 2001'de soykırımı tanıma tasarısını tartıştık. 2007 seçimleri öncesinde 2006'da inkâr tasarısını tartıştık." diye konuştu.

BİR AVUÇ MİLLETVEKİLİ

Zaman'ın haberine göre, De Charrette, "Ermeni seçmenleri satın alabileceğine inanan bir avuç milletvekilinin, Noel tatiline 48 saat kala bayağı bir şekilde tavlama girişiminde bulunması meclisin itibarına da zarar veriyor." sözleriyle tasarıyı eleştirdi.

"İYİKİ VEKİL DEĞİLİM"

Bu tür yasalara karşı olduğunu belirten Kültür Bakanı Frederic Mitterand da, "İyi ki milletvekili değilim." dedi. Mitterand, özgür tartışmanın olduğu demokratik ülkelerde bu tür yasaların gereksiz olduğunu belirtti. Tarım Bakanı Bruno Le Maire ve Savunma Bakanı Gerard Longuet de tasarıya mesafeli yaklaşıyor.



Kategori : DÜNYA