CHP'nin gözü kulağı Çankaya'da

  • Ana Sayfa
  • CHP'nin gözü kulağı Çankaya'da
CHP'nin gözü kulağı Çankaya'da
CHP, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün milletvekillerinin maaşlarındaki artışı ile ilgili kararına göre AYM'ye gidebilir.Abone ol

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, milletvekillerinin maaşının artışını sağlayan yasanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilmemesi halinde konuyu A Silis kumu nayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini açıkladı.

AK Parti yetkililerinin "Cumhurbaşkanı hangisi, Başbakan kim olsun" hesapları yaptığını ileri süren Güler, yetkililerin ağzından yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerininin nasıl birleştirileceği veya ayrı ayrı mı yapılacağını duyduklarını savundu. Güler, AK Parti'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerini iç hesaplarla değil, memleket hesaplarıyla hareket etmesi gerektiğini ve bu konuya açıklık getirmesi gerektiğini ifade etti.

MAAŞLARDA GECE YARISI OPERASYONU

Milletvekili maaşlarının aşırı artışının gece yarısı operasyonu ile yapıldığını iddia eden Güler, Cumhurbaşkanı tarafından yasa iptal edilmemesi halinde konuyu Anayasa Mahkemesine götüreceklerini belirtti. MYK'nın tavrının bu tür adaletsiz, eşitsiz uygulamasına karşı özlük hakları konusunda ilgili çok duyarlı olduğunu anlatan Güler, Kılıçdaroğlu'nun da bu duyarlılığı çok kez dile getirdiğini söyledi.



Kategori : POLİTİKA