Türklüğü Aşağılamak serbest oluyor?

  • Ana Sayfa
  • Türklüğü Aşağılamak serbest oluyor?
Türklüğü Aşağılamak serbest oluyor?
Adalet Bakanı, TCK’nın “Türklüğü aşağılamak” başlıklı 301. maddesinin, siyasi iradenin kararı doğrultusunda değişebileceği mesajı verdi. Abone ol

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, TRT'de yayımlanan "Politik Açılım" programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ergin, Türk Ceza Kanunu'nun "Türklüğü Aşağılamak" başlıklı 301. maddesinin değişip değiş montana seo service meyeceği konusunda şunları söyledi:

"Bu maddeden dava açılması Adalet Bakanı'nın iznine tabi tutuldu 2009'da. O tarihten bu yana gelen müracatların yüzde 98.2'sini biz iade ettik. Ancak AİHM, bu konuda iki husus belirledi. Birincisi 'bakan izni subjektiftir' deniliyor. Bu haklı bir eleştiri. İkincisi 'soyut norm denetimi.' AİHM'nin bunu başka ülkeler için de yapması gerekiyor. Bu kararı mesela şimdi Fransa'nın parlamentosunda kabul ettiği yasa için de uygulamalı. 301'le kıyaslanamayacak kadar kötü bir metindir.

Ancak iyileştirme paketi hazırlanıyor. Birçok düzenleme olacak muhtemelen. Ben bu maddenin Türkiye açısından çok da aman aman önemli olduğunu düşünmüyorum. Hakaret düzenlemesinde karşılığı vardır bunların. Türkiye, bunları süreç içerisinde aşacaktır. Ama 301 yapılırken, Ak Parti'nin ne vatan hainliği, ne memleketi satmışlığı kaldı. 301 ile ilgili konunun mutlaka siyasi mekanizma tarafından değerlendirildikten sonra değiştirilip değişmeyeceğinin ifade edilmesi lazım. Süreç içerisinde böyle bir algı olabilir."



Kategori : POLİTİKA