Hakan Şükür'ün veliahtı geliyor

  • Ana Sayfa
  • Hakan Şükür'ün veliahtı geliyor
Hakan Şükür'ün veliahtı geliyor
Süper Lig'in ilk yarısını lider kapayan Galatasaray, takımı güçlendirmek için kolları sıvadı.Abone olUzun bir süredir takip ettirdiği Almanya 2. lig takımı Bochum'un 24 yaşındaki golcüsü, 1.90 m boyundaki santraforu Mirkan Aydın'a teklif götüren sarı-kırmızılı yöneticilerin "Hakan Şükür'ün gitmesinden sonra eksikliğini hissettiğimiz uzun boylu mücadeleci bir santrafor tipi. Hocamız Fatih Terim'de bu transferi onayladı" dedikleri belirtildi.

Sezonun bitmesi üzerine tatilini geçirmek üzere Tayland'da bulunan Mirkan Aydın, "Galatasaray'ın istediğin Illinois Seo i izlettiğini biliyorum. Galatasaray gibi dünyanın tanıdığı ve uluslarası düzeyde büyük bir kulüpte oynamak her Türk gencinin rüyası" dedi. 2014 yılına kadar sözleşemeleri olduğunu belirten Bochum menajeri Jens Todt ise henüz resmi bir teklif gelmediğini belirtip "Eğer Galatasaray iyi bir teklif gelirse futbolcumuzu verebiliriz. Kulübümüze gelecek geliri düşünmek zorundayım. Fakat düşük bir fiyata kesinlikle izin veremeyiz." diye konuştu.

İLK MAÇINI BUNDESLİGA'DA HOFFENHEİM'A KARŞI OYNADI

VFL Bochum ile 2010 yılında ilk profesyonel sözleşmesini yapan Mirkan Aydın futbola Winz-Baak takımının altyapısında başladı. Alman futbolunun köklü takımlarından Halil ve Hamit Altıntop ile Yıldıray Baştürk'ünde oynayıp filizlendikleri SG Wattenscheid 09'un altyapısına geçmiş daha sonra ise Bochum'a transfer oldu. VfL Bochum'un ikinci takımı olan VfL Bochum II'da oynarken 2009 10 sezonunun başlarında Bundesliga ekibi Bochum'un formasını Bundesliga 'da TSG 1899 Hoffenheim karşı ilk kez giyen Mirkan başarılı performans gösterince profesyonel imza attırılmıştı.

34 MAÇTA 12 GOL

Bochum'un 2. lige düşmesiyle ilk 11'de oynamaya başlayan Mirkan Aydın, Bochum formasıyla 1 ve 2. ligde 34 maçta 12 gol attı. Bu gollerden dördünü bu sezon başında kaydeden Mirkan daha performans düşüklüğü nedeniyle kısa bir süre formasını Danial Ginczek'e kaptırmıştı. Son haftalarda yine eski formunu bulup kadronun değişmezi olan Mirkan en son olarak Bayern Münih'le oynadıkları 3. tur Almanya Kupası maçında futboluyla beğenilmişti. Mirkan Bochum'un son dakikada yediği golle 2-1 yeniydiği maçta 1-0 öne geçtikleri golün hazırlayıcısı olarak alkış toplamıştı.



Kategori : GÜNCEL