Ölmeden önce Başbakan'a mektup yazmış

  • Ana Sayfa
  • Ölmeden önce Başbakan'a mektup yazmış
Ölmeden önce Başbakan'a mektup yazmış
Kalp krizi sonucu yaşamını yitiren çellist Benyamin Sönmez'in, vefatından iki gün önce bir mektup yazdığı ortaya çıktıAbone olGeçtiğimiz 1 Aralık'ta kalp krizi sonucu 28 yaşında hayata veda eden çellist Benyamin Sönmez'in, vefatından iki gün önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan en iyi sohbet sitesi Tayyip Erdoğan ve parlamenterlere hitaben bir mektup yazdığı ortaya çıktı.

Annesi Fatma Sönmez'in Hürriyet'e ilettiği bedelli askerlikle ilgili mektupta genç çellist, kariyeri açısından önemli bir aşamanın eşiğinde yaşadığı sorunu anlatıyor, 30 yaş sınırının yeniden gözden geçirilmesini talep ediyor.

Fatma Sönmez, oğlunun yurtdışında aldığı konservatuvar diplomasına Türkiye'de denklik verilmediği için ciddi bir stres yaşadığını, önemli bir burs kazandığı dönemde bedelli askerlik fırsatını kaçırmasıyla kalp krizinin tetiklendiğini söyledi. Ölümünden iki gün önce yazıp, kendisine elektronik postayla ilettiği metni, oğlunun isteği doğrultusunda ilgili kişilere gönderdiğini belirtti. Sönmez "Oğlumun yüreği bu baskıya dayanamadı, onu kaybettik. Benzer durumdaki gençlere dikkat çekmek için mektubun bilinmesini istiyorum" dedi.



Kategori : GÜNCEL